toegang voor visueel gehandicapten
U bent hier: Wegwijzer
Tekst kleiner Tekst groter

Wegwijzer


In 2009 bestaat de toren dus 500 jaar en dat moet gevierd worden!
Daarom deze website.

 

Wat kunt u daar op vinden?

 

In de horizontale balk staan de hoofdstukken genoemd. Als u de cursor (pijltje) daar overheen beweegt (pijltje wordt handje), ziet u een onderverdeling.

Een stuk tekst in blauw met daaronder een stippellijn geeft aan, dat u over dit onderwerp meer informatie krijgt, als u met de cursor (pijltje) over het woord gaat (een zgn. "pop-up").

Sommige onderwerpen zijn nog niet ingevuld (bijv. Multimedia/ webcams), maar uiteindelijk kunt u op deze site alles zien- lezen- horen, wat met het feestjaar te maken heeft.

Voor slechtzienden wordt een voorziening gemaakt met gesproken tekst. 

 

Actiecomité "Grote Toren 500 jaar"

 

Vanuit de "Stichting Torenspektakel Breda" wordt -achter de schermen- al een tijd gewerkt aan plannen door een actiecomité. Dit comité heeft een paar doelen:- een aantal eigen projecten- stimuleren van andere Bredanaars met een eigen project te komen- coördinatie van plannen en projecten, in communicatie met de gemeente Breda (de eigenaar van de Grote Toren).  

 

* Eigen projecten.

Het comité richt zich op de binnenkant van de toren. De buitenkant kent iedereen, maar welke Bredanaar heeft meer dan 300 traptreden getrotseerd om de speeltrommel of de beiaardier te zien werken? Voor mindervaliden is dat zelfs onmogelijk. Daarom is een van de projecten: het installeren van webcams in de toren. Via een display in de Grote Kerk, maar ook via deze website, kan dan iedereen de toren virtueel beklimmen! En een luidende klok en een gerestaureerd antiek torenuurwerk meebeleven! Verder komt er natuurlijk een boek, een CD enz. Maar ook 4 nieuwe luidklokken staan in de planning!   

 

* Projecten van andere Bredanaars.

Het comité probeert verenigingen, bedrijven, particulieren, instellingen te bewegen met een eigen project bij te dragen aan de feestvreugde. Tot nu toe is nog nergens vergeefs aangeklopt; iedereen reageert zeer enthousiast. Resultaten zijn er ook al: er komt een fototentoonstelling in de Grote Kerk en de BCV heeft als motto voor karnaval 2009 gekozen: "T'oren zien, zwijgen". Het comité kan niet iedereen benaderen, maar dat hoeft nu ook niet meer. Via het kopje "Contact" kunt u ons bereiken met ideeën, vragen etc.   

 

* Communicatie met de gemeente.

Wij onderhouden contact met de gemeente (de eigenaar van de Grote Toren) en proberen alles in goede banen te leiden, zodat er elke maand wel een paar activiteiten zijn. Niet alles tegelijk en niet "meer van hetzelfde". Tot nu toe hebben we al doublures voorkomen, maar ook meerdere initiatieven aan elkaar gekoppeld voor een beter resultaat. 

   

 

 

 

 

 

naar boven
Webdesign door ALLWWW Oosterhout